بخش های مختلف ساخت یک بازی


04 آبان 1399

webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape

وب مهر

2020-10-25T01:26:58+03:30
بخش های مختلف ساخت یک بازی

خیلی از افراد هستند که انواع مختلفی از بازی های رایانه ای را خریداری میکنند و بعد از بازی کردن با آن ها، این بازی ها را در گوشه ای میگذارند. افراد کمی هستند که درکی از ساخت بازی را داشته و میدانند ساخت یک بازی رایانه ای به اندازه ساخت یک فیلم چقدر سخت بوده و پیچیدگی های خاص خود را دارد. برای ساخت یک بازی ماه ها نیاز است که درباره آن برنامه ریزی شده و آماده سازی شود، داستان آن بازی نوشته شود، شخصیت های آن مشخص شود و دیگر فناوری های پیشرفته که باید برای ساخت بازی مدنظر گرفت. در ادامه به طور خلاصه مراحل ساخت یک بازی رایانه ای توضیح داده شده است.

بخش های مختلف ساخت یک بازی

  1. پیش تولید یک بازی

قبل از تولید و طراحی یک بازی، نیاز است داستانی را دارا باشد که نویسنده مخصوص این کار را انجام خواهد داد. این داستان میتواند بر اساس فیلم های پرطرفدار باشد، میتواند بر اساس یکسری بازی ها شبیه سازی شده باشد یا اینکه بر طبق حوادث طبیعی نوشته شود. در مرحله ابتدایی طراحی هر بازی، نویسنده زمینه داستانی را ایجاد میکند که این زمینه داستانی شامل یک طرح کلی از بازی، جزئیات فنی که در هر صحنه از بازی وجود دارد، به درستی انجام شدن طراحی بازی و نمایش گرافیکی داستان آن بازی میباشد. داستان بازی در جذابیت آن بسیار تاثیر گذار است پس باید داستان بسیار مهیج و عالی نوشته شود.

  1. به وجود آوردن شخصیت ها

در ابتدا طرح کلی شخصیت های داستان به وسیله رایانه اسکن شده و سپس جزئیات آن از جمله کنترل و به حرکت در اوردن این شخصیت ها شروع میشود. طراحی شخصیت ها بسیار مهم هستند و باید به بهترین شکل ممکن طراحی شوند، زیرا شخصیت و شکل بازیکن بازی بسیار در جذب شدن مخاطب موثر است. بعد از اینکه شخصیت های داستان با دقت کامل ایجاد شدند نوبت به مرحله پویانمایی سازی آن ها میرسد که در این مرحله شخصیت ها به حالت 3 بعدی نمایش داده میشوند.

بعد از انجام این کارها باید رنگ ها و تکسچر (texture) روی شخصیت های ساخته شده اعمال شوند که آن ها واقعی به نظر برسند. مرحله بعد در طراحی شخصیت ها، مرحله طراحی حرکت آن ها میباشد. بعد از اینکه شخصیت ها ساخته شدند، طراحان بازی به آن ها جان داده که یکسری حرکت ها را انجام دهند. این حرکت ها بستگی به نوع بازی و شخصیت آن بازیکن دارد که بر این اساس تکنیک های مختلفی برای حرکت های این شخصیت ها نیز استفاده میشود. در بعضی از این بازی ها فردی یک لباس مخصوص که دارای چند حسگر میباشد را پوشیده و این حسگرها به نقاط مختلف بدن او وصل میشوند. زمانی که آن فرد یکسری حرکت ها را انجام میدهد، این حرکت ها ضبط شده و سپس با آن شخصیت دیجیتالی تطبیق داده میشود. به این ترتیب حرکات آن شخصیت بازی بسیار شبیه به حرکات یک انسان خواهد شد.

بخش های مختلف ساخت یک بازی

  1. محیط یک بازی

یکی از مهمترین بخش های بازی های مدرن که بسیار باعث جذب مخاطب شده است، محیط آن میباشد که دارای جلوه های گرافیکی جذاب و طبیعی بودن آن میباشد. با توجه به اینکه امروزه استفاده از رایانه شخصی افزایش پیدا کرده است، شرکت های بازی ساز خیلی بهتر میتوانند محیط های واقعی و پیچیده تری را طراحی کنند. جالب است بدانید بعضی از جزئیات که تا چندی پیش غیر قابل تصور بود، در حال حاضر جزئی جدایی ناپذیر از بازی های رایانه ای شده است. بیشتر شکل های 3 بعدی که در بازی ها ساخته میشوند، برای تشکیل آن ها از طرح های چند وجهی استفاده شده است. این طرح های چند وجهی مجموعه ای از خطوط و رأس ها هستند که به طور کلی شکل یک شی یا پدیده ای را ایجاد میکنند. برای اینکه این اطلاعات انتقال داده شوند از Texture Mapping استفاده میشود که به بسته بندی شباهت دارد. گوشه های این بسته بندی از چند وجهی های تو خالی تشکیل شده و مانند تصویری است که روی این چند وجهی قرار میگیرد. بسیاری از کنسول های بازی و رایانه ها دارای یک تراشه مخصوص و یک حافظه اختصاصی هستند که این قابلیت را دارند که تصویرهایی که مخصوص Texture Mapping هستند را ذخیره کرده و هر تصویر را با چند وجهی مربوطه هماهنگ کند. این تکنولوژی باعث میشود که محیط بازی به یک محیط واقعی بسیار شبیه شود و کاربر از بازی کردن لذت ببرد.

  1. کدنویسی بازی و هوش مصنوعی

این مرحله، مرحله ای است که تمام اجزا و بخش هایی که بازی را تشکیل داده اند، را پیوند داده ولی خود در بازی دیده نخواهد شد. این مرحله، مجموعه ای از معماری برنامه نویسی بوده که تمام بخش ها و جنبه های مختلف بازی را تحت کنترل دارد. زبان برنامه نویسی که برای ساخت هر بازی انتخاب میشود بستگی به موتور بازی سازی دارد که فرد آن را مورد استفاده قرار میدهد. انواع مختلفی از موتورهای بازی ساز وجود دارند که هرکدام علاوه بر کارایی های مخصوص به خود زبان برنامه نویسی منحصر به خود را نیز دارند. یکی دیگر از مزیت های کد گذاری ایجاد هوش مصنوعی است که همان منطق بازی به حساب می آید و فیزیک دنیای یک بازی را ایجاد میکند.

  1. تولید کردن بازی

زمانی که ساخت بازی به اتمام میرسد، مرحله تولید آن شروع میشود. در مرحله تولید، بازی از جنبه های مختلفی آزمایش میشود و مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و سرانجام در بازار عرضه میشود. بعد از اینکه آزمایش های لازم انجام شد، اولین نسخه آزمایشی که تولید میشود را آلفا میگویند که به دست آزمایشگرها داده میشود. برای آزمایش نسخه الفا معمولا از تکنیک white box استفاده شده و سپس از آزمایش Black box استفاده خواهد شد. در نتیجه این آزمایش ها، ایرادات و اشکال های کلی بازی شناسایی شده و حل خواهند شد. نسخه بعد از آن که تولید میشود بتا نامیده میشود. این نسخه، نسخه ای است که در بازار عرضه و در اختیار افراد قرار میگیرد.

بخش های مختلف ساخت یک بازی

همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که قبل از تولید هر بازی یا حتی نوشتن داستان آن نیاز به یک ایده است. بعد از اینکه ایده را ایجاد کردید به سراغ قسمت پیش تولید میروید که مهمترین بخش آن ایجاد کردن اسناد بازی یا همان GDD (Game Design Document) است که در انسجام ایده شما بسیار موثر است. زمانی که این سند وجود داشته باشد تیمی که مسئول ساخت بازی است تمام نکات را دانسته و میداند از کجا شروع کند و چگونه بازی را بسازد.

دریافت مشاوره و استعلام

image

بدون نظر

    اولین نفری باشید که نظر می دهد!

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ستاره دار الزامی است. *