بهینه سازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization) باعث میشود که وبسایت به ترافیک مناسبی برسد. اما برای رسیدن به ترافیک عالی و اینکه در رتبه بالایی قرار بگیرد نیازمند این است که تمام تکنیک های مربوط به سئو سایت انجام شود. بهینه سازی سایت میتواند نوعی تبلیغ تلقی شود اما بر خلاف تبلیغات اینترنتی دیگر که علاوه بر اینکه هزینه بالایی دارند و کوتاه مدت نیز میباشند، این نوع از تبلیغات جهانی بوده و علاوه بر اینکه کاربران بیشتری جذب کرده هزینه کمتری نیز شامل میشود.
امروزه خیلی از افراد به سمت طراحی سایت و راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی رو می آورند به همین دلیل یک بازار رقابتی میان وبسایت های اینترنتی وجود دارد و هر وبسایتی تلاش میکند که رتبه بیشتری در صفحه جستجو داشته باشد. در این میان سئو بسیار پر اهمیت واقع میشود و در این بازار امروز میتواند بسیار در توسعه وبسایت ها موثر باشد.
کاربرانی هستند که در طول روز بارها به دنبال کالای متفاوت و نیز خدماتی که نیاز دارند در فضای اینترنت جستجو میکنند. وبسایت هایی را که یک کاربر به آن نیاز دارد توسط موتورهای جستجو به او نشان داده خواهد شد در نتیجه نیاز آنان برطرف میشود و به چیزی که مدنظرشان هست میرسند. حالا اگر سئوی سایت شما روبراه باشد توسط موتورهای جستجو در همان صفحه اول جستجو قرار گرفته و توسط کاربران بیشتر دیده خواهد شد.
موتورهای جستجو 3 کار اصلی را در صفحات جستجو انجام میدهند:
- خزش (crawl) که محتواهای وبسایت های مختلف را که هم متنی هستند هم غیر متنی ((URL مورد بررسی قرار میدهند.
- فهرست بندی (index) کار دیگری از موتورهای جستجو میباشد. در این قسمت محتواهایی که در قسمت خزش بررسی کرده اند را مرتب میکنند و در فهرست قرار میدهند.
- رتبه بندی (rank) وظیفه دیگریست که موتورهای جستجو دارند. آن ها محتواها را بر اساس میزان مرتبط بودنشان با موضوعی که دارند رتبه بندی میکنند.
بعد از طراحی سایت، بهینه سازی یا همان سئو که روی آن انجام میشود به دو بخش تقسیم میشود که شامل سئوی داخلی یا On-page seo و سئوی خارجی یا Off-page seo میباشد. هر کدام از این بخش ها شامل تکنیک هایی هستند که باعث میشود بهینه سازی سایت در رتبه بالا در گوگل قرار بگیرد اما در صورتیکه رعایت شوند.
سئوی داخلی یا On-page seo بخش مهمی از سئو محسوب میشود که مربوط به کارهایی است که درون سایت انجام میشود. این کارها شامل:
- انتخاب کلمات کلیدی مناسب
- مشخص کردن تگ عنوان و تگ زیر عنوان ها
- تعیین کردن متاتگ های مناسب برای هر صفحه
- ایجاد محتوای ارگانیک
- ایجاد لینک های داخلی
و غیره
سئوی خارجی یا Off-page seo بخشی است که مربوط به کارها و فعالیت های خارج از وبسایت میشود. این بخش میتواند بسیار حساس تلقی شود و باید متخصصین این کار، این قسمت را انجام دهند تا خطری برای وبسایت ایجاد نکند. از جمله کارهایی که در این بخش انجام میشود شامل:
- لینک سازی بوده که از مهمترین فعالیت هایی است که برای بهینه سازی سئو خارجی انجام میشود و بک لینک های معتبری را از سایت های معتبر دریافت میکنند.
- شبکه های اجتماعی که با به اشتراک گذاشتن مطالب در این شبکه ها ترافیک نیز افزایش پیدا میکند.
- ثبت کردن در گوگل مپ یا همان نقشه گوگل از موارد مهم دیگر میباشد.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که با بهینه سازی که بعد از طراحی سایت انجام میدهید به نتیجه خواهید رسید اما زمان آن مشخص نیست. ممکن است یک وبسایت 1 ماه طول بکشد و یک وبسایت دیگر 3 ماه طول بکشد تا رتبه خوبی به دست آورد. اما مطمئن باشید دیر یا زود ولی نتیجه خواهید گرفت البته این موضوع هم در نظر بگیرید که شرکت طراحی وب سایت مناسبی را انتخاب کرده که یک سئوکار یا یک تیم سئوی حرفه ای کار شما را مدیریت کند.
فراموش نکنید که فرقی نمیکند چه طراحی سایت ارزان داشته باشید و چه اختصاصی و اینکه در چه زمینهای باشد، مانند طراحی سایت فروشگاهی، شرکتی و ...، بهینه سازی آن ضروری است.
اولین نفری باشید که نظر می دهد!