طراحی سایت حرفه ای جز یکی از فرصت های شغلی در زمینه طراحی سایت و برنامه نویسی در نظر گرفته می شود. یک سایت حرفه ای به افراد کمک می کند تا خدمات و محصولات خود را با بهترین کیفیت به کابران نشان دهند، برند سایت را به آن ها معرفی می کند و موجب توسعه کسب و کار آن ها می شود. اگر علاقه مند هستید تا نحوه طراحی سایت حرفه ای را یاد بگیرید و وارد حوزه کار آنلاین شوید، به شما توصیه می شود تا این مقاله را مطالعه کنید.
گام های طراحی سایت حرفه ای
برای اینکه بتوانید طراحی یک سایت حرفه ای را به خوبی یاد بگیرید. نیاز است که مراحل زیر را به ترتیب طی کنید :
یاد گیری html
یادگیری html اولین گام برای طراحی سایت حرفه ای است به گونه ای که تمام برنامه نویسان حرفه ای نیز کار خود را با یادگیری html شروع کردند.
Html مخفف کلمه Hypertext Markup Language و به معنای زبان نشانه گذاری ابر متن است. html زبان برنامه نویسی صفحات وب سایت است و تمامی کدهای ارسال شده توسط کاربران و سرور به کد html تبدیل می شود تا توسط مرورگر سایت نمایش داده شود. به زبان ساده تر می توان گفت که با استفاده از این زبان کل ساختار سایت شکل می گیرد. با استفاده از html می توانید به آپشن های زیر دسترسی پیدا کنید :
- تعیین کردن تعداد بخش های صفحات سایت
- مشخص کردن محتوای هر بخش سایت
- تعیین ساختار اولیه سایت
به طور مثال فرض بگیرید که شما می خواهید که سایتی با 3 بخش که شامل عنوان، کادرهای محتوا و پایین صفحه است را تشکیل دهید. در این شرایط باید در ابتدا با استفاده از html این قسمت ها را درست کنید و سپس با زبان برنامه نویسی انتخاب شده، کدهای بخش های دیگر را بنویسید.
آشنایی با CSS
CSS دومین گام برای طراحی سایت حرفه ای است. در واقع شما با استفاده از HTML ساختار سایت را مشخص می کنید ولی با استفاده از CSS نحوه شکل گیری این ساختار را مشخص می کنید.
به طور مثال متن سمت چپ با استفاده از کد های CSS نوشته شده است و متن سمت راست با استفاده از کدهای HTML نوشته شده است.
CSS مخفف کلمه Cascading Style Sheets است. منظور از Cascading این است که دستوراتی که توسط CSS صادر می شود بر تمام عناصر مرتبط با هم نیز تاثیر می گذارد. با استفاده از CSS می توانید به آپشن های زیر دسترسی پیدا کنید :
- ایجاد ظاهری کاربرپسند برای صفحات سایت
- زیباسازی و فرم دهی به صفحات سایت
- رفع نواقص زبان HTML
- مشخص نمودن فونت ها
- انتخاب رنگ
- انتخاب سایز و ابعاد مشخص
- نحوه آرایش و چیدمان عناصر سایت
نکته
پیش از رفتن به سراغ گامی بعدی لازم است که به این نکته اشاره کنیم که یادگیری HTML و CSS جز اصول بنیادی طراحی سایت حرفه ای محسوب می شود و با یادگیری آن ها شما توانسته اید دانش پایه ای را در این زمینه فرا بگیرید و حالا زمان آن رسیده است که یک زبان برنامه نویسی را برای آموزش انتخاب کنید.
یادگیری زبان جاوا اسکریپت
جاوا یکی از پر طرفدار ترین زبان های برنامه نویسی است و شما با یادگیری آن می توانید کم کم طراحی وب سایت حرفه ای دینامیک یا پویا را شروع کنید. در واقع شما با استفاده از زبان های HTML و CSS فقط می توانید صفحات وب استاتیک (STATIC) را طراحی کنید که دیگر در حال حاضر آن چنان کاربردی ندارد و طراحان ابتدایی به خوبی نمی توانند آن را ویرایش کنند.
سایت های دینامیک در واقع شامل اکثر سایت هایی می شود که شما در حال حاضر با آن ها کار می کنید. این سایت ها عبارتند از :
- سایت های خبری
- سایت های آموزشی
- فروشگاه های اینترنتی
و ...
سایت های دینامیک دارای مزایایی نیز هستند که عبارت است از :
اکثر کاربران اینترنتی علاقمند به کار با سایت های دینامیک و استفاده از امکانات آن هستند.
این سایت ها بخاطر پویا بودن آن ها، حس دلنشین تری را به کاربران منتقل می کند.
یادگیری زبان سمت سرور
با گذراندن 3 مرحله پیش، شما تقریبا نصف راه را رفته اید و می توانید طراحی یک سایت زیبا را انجام دهید ولی هنوز موفق به طراحی سایت حرفه ای نشده اید چرا که هنوز یاد نگرفته اید که چگونه اطلاعات را به صورت منطقی در سایت خود پردازش کنید.
در واقع برنامه نویسان به سه گروه زیر تقسیم می شوند :
- برنامه نویسان سمت کاربر (CLIENT-SIDE) : این برنامه نویسان وظیفه دارند تا سایت را طراحی کنند.
- برنامه نویسان سمت سرور (Server-Side) : این برنامه نویسان وظیفه دارند تا منطق پردازش اطلاعات را در سایت اجرا کنند.
- برنامه نویسان full Stack : این برنامه نویسان دو کار بالا را همزمان انجام می دهند.
کامپیوترهای دنیا برای اینکه با هم ارتباط پیدا کنند به دو صورت سرویس دهنده یا سرور و سرویس گیرنده یا کلاینت (client) تقسیم می شوند. کامپیوترهایی که اطلاعات و صفحات وب در آن ذخیر شده را سرور می گویند و زمانی که یک درخواست از سمت یک کامپیوتر، تبلت، گوشی و ... فرستاده می شود، ابتدا توسط این کامپیوترها بررسی می شود و سپس به کامپیوتر کلاینت فرستاده خواهد شد. کار برنامه نویس سمت سرور این است که این ارتباط را به طور صحیح برقرار کند.
ابزارهای مورد نیاز برای طراحی سایت حرفه ای
پس از این که به خوبی توانستید این 4 مرحله را بگذارنید، شما بخش بزرگی از راه را پیموده اید و حالا زمان آن رسیده است که با استفاده از ابزارهای خوب و درست، مسیر خودتان را هموارتر کنید.
بر اساس اهدافی که در برنامه نویسی دارید، باید از دو ابزار زیر به درستی استفاده کنید :
- IDE ها: به شما کمک می کنند تا تمام پیش نیازها برای یک کد نویسی عالی سایت حرفه ای را در اختیار داشته باشید و در کمترین زمان ممکن کدها را صحیح کنید.
- TEXT EDITOR: به شما کمک می کند تا بتوانید متن مورد نظر خود را ویرایش کنید.
علاوه بر تمام مواردی که گفته شد برای طراحی یک سایت حرفهای در هر زمینهای مانند طراحی سایت فروشگاهی حرفهای، طراحی سایت شرکتی حرفهای و ... به سئو نیاز دارید. سئو سایت عامل بسیار مهمی است که برای توسعه و پیشرفت سایتتان مورد نیاز است.
در این مقاله به این موضوع اشاره شد که روز به روز کسب و کار آنلاین در حال گسترش است که این بدین معنی است که شغل های بسیاری از جمله طراحی سایت حرفه ای در این حیطه به وجود آمده است. برای اینکه بتوانید طراحی سایت حرفه ای را انجام دهید نیاز است که 4 گام اساسی را طی کنید و در عین حال ابزارهای مورد نیاز در این راه را نیز در اختیار داشته باشید. در این مطالب سایت حرفهای محور اصلی بود، باید گفت علاوه بر طراحی سایت بصورت حرفهای که هزینههای بالایی دارد، میتوانید از طریق روشهای دیگر طراحی سایت، طراحی سایت ارزان را انجام دهید. امیدوارم مطالب این سایت برای شما مفید واقع شده باشد.
اولین نفری باشید که نظر می دهد!