امروزه با طراحی سایت های شخصی دیگر نیازی نیست برای معرفی خود و دادن شماره تماس از کارت های ویزیت استفاده کنید و یا اطلاعات خود را روی برگه چاپ کنید، به جای ان از ادرس وبسایت شخصی خود استفاده کرده و ان را در اختیار افراد قرار دهید. ایجاد وبسایت های شخصی میتواند راهی برای ارتباط برقرار کردن با دیگران باشد و برای کاربردهای متفاوتی طراحی میشوند. که به برخی از کاربردهای ان اشاره میکنیم.
کاربردهایی که یک وبسایت شخصی میتواند داشته باشد:
-
وبلاگ شخصی
در این وبسایت فرد میتواند عقاید شخصی، سفرنامه ها یا تجربه هایی که در طی زندگی خود یا سفر یا کارش به دست آورده را به زبان خودش بنویسد. دامنه وبلاگی که با نام خود صاحب سایت نامگذاری شده باشد تصویر بهتری را در ذهن کاربر ایجاد کرده و این وبلاگ میتواند جز بهترین وبلاگ ها قرار بگیرد. در این وبلاگ ها صاحب سایت میتواند با افراد متفاوتی در ارتباط باشد و نظراتشان را با هم در میان بگذارند؛ حتی تجربیات دیگران نیز میتواند برای او یادگیری داشته باشد و از آن ها استفاده کند.
-
پورتفولیو (Portfolio)
وبسایت هایی هستند که به وسیله افراد مشهور، نویسندگان، شاعران و... ساخته شده که علاوه بر اینکه آثار و بیوگرافی خود را در این وبسایت ها برای طرفداران خود قرار دهند، میتوانند اتفاقات زندگی و تجربیات خود را نیز با دیگران در میان بگذارند. این وبسایت ها هم برای افزایش شهرت استفاده میشوند و هم نوعی از تبلیغات به حساب می آیند.
-
منتشر کردن مقالات و ترجمه ها:
در این نوع وبسایت ها افراد با توجه به زمینه ای که در ان تخصص دارند مقالات مختلف نوشته و در سایت قرار میدهند همچنین ترجمه هایی از مقالات مختلف در زمینه تخصص خود در وبسایت برای همه افراد قرار میدهند. این نوع از وبسایت ها بسیار در معرض دید قرار میگیرند مخصوصا اگر از کلمات کلیدی در مقالات به صورت صحیحی استفاده شود.
-
آموزشی
در این نوع سایت شخصی افراد میتوانند هر هنری که دارند از جمله نقاشی، آشپزی و... را به همگان آموزش دهند. این آموزش ها میتواند در قالب متن، ویدیو یا تصویر باشد.
برای طراحی یک وبسایت شخصی باید به ویژگی هایی توجه داشت. از جمله:
- منوهایی که در یک وبسایت از اصلی ترین منوها به حساب می آیند باید حتما در سایت وجود داشته باشد. این منوها میتوانند شامل بیوگرافی، راه های تماس با من، آموزش و... باشد و این بستگی به نوع وبسایت شخصی دارد.
- قالب و طراحی سایت نباید پیچیده باشد تا کاربر در آن دچار سردرگمی نشده و به هر بخشی که میخواهد به راحتی برود، این ویژگی در تمام طراحی سایت ها مهم است از جمله طراحی سایت فروشگاهی، شرکتی، آموزشی و ...
- رنگ هایی که در طراحی وب سایت شخصی به کار میرود باید متناسب با نوع کاربرد آن و زمینه تخصصی فرد باشد.
- اطلاعات تماس باید در جای مناسبی قرار بگیرد که به راحتی در دسترس باشد.
- قسمتی از وبسایت که میتواند به سئو سایت و بهینه سازی آن هم کمک کند، قسمت درج نظرات و دیدگاه های کاربران میباشد.
- سعی بر این باشد که در وبسایت از محتواهای تصویری و جذاب استفاده شود؛ اینکار علاوه بر اینکه باعث میشود کاربر زمان بیشتری را در وبسایت صرف کند، همچنین منجر به جذب شدن او و دوباره سر زدنش به وبسایت خواهد شد.
مزایایی که یک وبسایت شخصی نسبت به شبکه های اجتماعی دارد میتواند شامل موارد زیر باشد:
- وبسایت های شخصی دارای قالب های متفاوتی هستند و فرد میتواند رنگ آن را به دلخواه خود عوض کند و همچنین از طریق وردپرس و جوملا آن را شخصی سازی کند در صورتیکه شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر و... چنین قابلیت هایی را ندارند.
- یک وبسایت شخصی اعتبار فرد را در زمینه شغلی و تخصصی او افزایش میدهد ولی شبکه های اجتماعی بطور کامل قابل اعتماد نیستند.
- زمانیکه یک دامنه به نام صاحب سایت ثبت شود، میتواند یک برند شخصی برای خود به وجود آورد. زمانی که یک سایت شخصی فعال باشد علاوه بر رزومه آنلاین، برای صاحب سایت برندسازی خواهد کرد که میتواند فرصت های شغلی زیادی را برای او بوجود آورد.
- امکان فیلتر یا قطع شدن شبکه های اجتماعی همیشه هست در صورتیکه برای وبسایت های شخصی چنین چیزی وجود ندارد.
خب در این مقاله مطالبی را درباره وبسایت های شخصی مطرح کردیم. برای طراحی آن کافیست هدف آن را در ابتدا مشخص کنید سپس یک نام دامنه به همراه پسوند مناسب برای آن ثبت کنید و بعد آن را راه اندازی کنید. برای قالب سایتتان میتوانید از قالب های آماده مثل وردپرس و جوملا استفاده کنید و طراحی سایت ارزان را سفارش دهید؛ همچنین محتوای آن را متناسب با هدفی که برای آن در نظر گرفته اید انتخاب کنید و در سایت قرار دهید. این نکته همیشه در ذهنتان باشد که برای داشتن یک سایت شخصی، مهمترین اصل صداقت است. در وبسایتتان همان چیزی که هستید، باشید.
اولین نفری باشید که نظر می دهد!