لاراول یک فریم ورک قدرتمند با زبان php است که برای توسعه دهندگانی طراحی شده است که برای ایجاد و طراحی سایت هایی با امکانات کامل به یک tool box ساده و زیبا نیاز دارند. لاراول توسط Taylor Otwell ساخته شده است. لاراول یک فریم ورک متن باز (open source) بر پایه زبان php است که درک آن آسان است. این پلتفرم از معماری MVC (ظاهر نمایشی و کنترل کننده) که کوتاه شده عبارت model-view-controller پیروی می کند. لاراول از مولفه های موجود در فریم ورک های مختلف استفاده مجدد می کند که به ایجاد برنامه های وب و طراحی سایت کمک می کند. برنامه وب به این ترتیب دارای ساختار و عمل گرایی بیشتری است.
لاراول مجموعه ای غنی از قابلیت ها را ارائه می دهد که ویژگی های اساسی فریم ورک های PHP مانندCodeIgniter ، Yii و سایر زبان های برنامه نویسی مانند Ruby on Rails را در خود جای داده است. لاراول دارای مجموعه ای بسیار غنی از ویژگی هایی است که در طراحی سایت موثر بوده و سرعت توسعه آن را افزایش می دهد. اگر با Core PHP و Advanced PHP آشنایی دارید، لاراول کار شما را آسان می کند. اگر در فکر طراحی وب سایت و توسعه آن هستید، با لاراول در وقت بسیار صرفه جویی خواهد شد. علاوه بر این یک وب سایت ساخته شده در لاراول ایمن است و با ساختار چند لایه امنیتی از اکثر حملات سایت جلوگیری می کند در نتیجه پیشرفت قابل ملاحظهای در سئو سایت خواهد داشت.
طراحی سایت با لاراول
ساختار کدها در لاراول از انعطاف پذیری و سرعت بالایی برخودار است به همین دلیل برای طراحی سایت های حرفه ای و پرحجم مانند طراحی سایت فروشگاهی معمولا از برنامه نویسی لاراول استفاده می شود. سرعت یکی از مهمترین عوامل در هر سایت می باشد زیرا علاوه بر اینکه در بهینه سازی سایت و بالا رفتن رتبه آن نقش مهمی ایفا می کند، از منابع سخت افزاری کمتر استفاده شده در نتیجه هزینه نگهداری کاهش پیدا خواهد کرد. زمانی که سایت اینترنتی در صفحه اول جستجو قرار بگیرد، کاربران بیشتری هم جذب خواهد کرد.
همانطور که اشاره شد لاراول یکی از بهترین فریم ورک های PHP است و دارای ویژگی های منحصر به فردی از جمله سرعت، امنیت و توسعه پذیری می باشد. طراحی سایت برای کسب و کارهای بزرگ که ترافیک بالایی نیز دارند با استفاده از فریم ورک لاراول ایده خوبی می باشد. طراحی سایت اختصاصی به وسیله لاراول کارایی های زیادی دارد. ازجمله:
- بالا بردن سرعت سایت
- افزایش رتبه سئو
- ایجاد امنیت بالا برای سایت
- اضافه کردن هر گونه امکانات و ایده ای که در ذهن دارید.
اگر فروشگاه اینترنتی شما محدود بوده و دارای محصولات زیادی نیست استفاده از سیستم های CMS مثل وردپرس برای اینگونه سایت ها کافی است. اما اگر قصد راه اندازی فروشگاه آنلاینی را دارید که می خواهید به آن توسعه بخشیده و در سطح وسیعی از سطح جغرافیا خدمات خود را ارائه دهید، طراحی سایت اختصاصی با لاراول بهترین تصمیم ممکن است. همانگونه که اشاره شد طراحی سایت با لاراول امنیت سایت را بالا می برد اما به شرط آنکه کدنویسی آن با دقت بالا، رعایت اصول و بدون هیچ خطایی انجام شده باشد.
قابلیت بروزرسانی سایت ها
برنامه نویسان برای طراحی سایت از حجم زیادی از کدها استفاده نمی کنند بلکه از کتابخانه های آماده بهره می برند. این کار علاوه بر اینکه زمان و هزینه را کاهش می دهد، کارایی را نیز افزایش می دهد. کتابخانه های سایت هایی که به وسیله لاراول طراحی می شوند، به آسانی و در زمان کوتاهی قابل بروز رسانی هستند.
- هنگام طراحی سایت بر اساس لاراول و به دلیل پشتیبانی آن از معماری MVC، مزایای زیر به شما ارائه خواهد شد:
- برنامه وب به دلیل فریم ورک Laravel مقیاس پذیرتر (scalable) می شود.
- زمان قابل توجهی در طراحی سایت صرفه جویی می شود زیرا لاراول در توسعه برنامه وب از مولفه های (components) دیگر فریم ورک ها استفاده مجدد می کند.
- این شامل فضاهای نامی (namespaces) و رابط است بنابراین به سازماندهی و مدیریت منابع کمک می کند.
Artisan
فریم ورک لاراول یک ابزار خط فرمان built-in به نام Artisan ارائه می دهد که به خودکار بودن اکثر کارهای برنامه نویسی تکراری خسته کننده کمک می کند. همچنین می توان از artisan ها برای ایجاد ساختار دیتابیس، skeleton code و مدیریت migration استفاده کرد، بنابراین مدیریت یک سیستم دیتابیس بسیار آسان است. علاوه بر این می تواند فایل های اساسی MVC را از طریق command-line تولید کرده و آن asset ها و همچنین تنظیمات مربوطه را مدیریت کند. Artisan حتی به توسعه دهندگان کمک می کند تا کدنویسی را به راحتی انجام دهند و در صورت لزوم از آن ها استفاده کنند.
ویژگی های منحصر به فرد لاراول
لاراول ویژگی های کلیدی زیر را ارائه می دهد که آن را به یک گزینه ایده آل برای طراحی سایت تبدیل می کند:
ماژولار بودن (Modularity)
لاراول با کتابخانه های Object-Oriented و Modular از پیش نصب شده ارائه می شود که در بسیاری از فریم ورک های PHP موجود نیست. به عنوان مثال یک کتابخانه احراز هویت (Authentication) که به راحتی قابل اجرا است و دارای ویژگی هایی مانند بررسی کاربران فعال، Bcrypt hashing، بازنشانی رمز عبور، محافظت از CSRF (Cross-site Request Forgery) و رمزگذاری (encryption) است. علاوه بر این، این فریم ورک به ماژول های منحصر به فرد تقسیم می شود که اصول مدرن PHP را دریافت کرده و توسعه برنامه های وب responsive و modular را تسهیل می کند. لاراول 20 کتابخانه و ماژول داخلی را در اختیار شما قرار می دهد که به پیشرفت برنامه کمک می کند.
Eloquent ORM (Object Relational Mapping):
لاراول Elequent را ارائه می دهد که شامل یک پیاده سازی ساده PHP Active Record است. Eloquent ORM به توسعه دهندگان برنامه های وب اجازه می دهد تا به جای نوشتن کد SQL، queries های دیتابیس را با PHP syntax بنویسند. ORM نسبت به سایر فریم ورک های PHP سریعتر است.
Template Engine:
فریم ورک لاراول به دلیل وجود Template های کم حجم داخلی که بسیار قابل اعتماد است و می تواند برای ایجاد طرح های (layout) شگفت انگیز با استفاده از محتوای پویا، مورد استقبال واقع شود. علاوه بر این widget های متعددی را با کد CSS و JS با ساختارهای قوی فراهم می کند. Template های Laravel به طرزی نوآورانه طراحی شده اند تا طرح های (layout) ساده و همچنین پیچیده ای را با بخش های متمایز ایجاد کنند.
امنیت (Security):
فریم ورک لاراول امنیت بسیار قوی برای برنامه های وب ارائه می دهد. از مکانیزم رمز عبور hashed و salted استفاده می کند تا هرگز رمز ورود به عنوان متن ساده در دیتابیس ذخیره نشود. همچنین از "الگوریتم Bcrypt Hashing" برای تولید رمز عبور رمزگذاری شده (encrypted) استفاده می کند. علاوه بر این، این فریم ورک توسعه وب PHP از عبارات SQL آماده شده استفاده می کند که از حملات SQL جلوگیری می کند.
احراز هویت (Authentication)
احراز هویت کاربر یک ویژگی مشترک در برنامه های وب است. لاراول طراحی احراز هویت را آسان می کند زیرا شامل ویژگی هایی از جمله ثبت نام، رمز ورود فراموش شده و ارسال یادآوری رمز عبور می شود.
برخی از حقایق در مورد لاراول
- تیلور اوتول در جولای 2011 لاراول را توسعه داد و بیش از پنج سال پس از انتشار فریم ورک Codeigniter منتشر شد.
- لاراول یک وب فریم ورک مبتنی بر PHP مانند Codeigniter است.
- لاراول یکی از فریم ورک های منبع باز PHP است.
- لاراول از الگوی معماری model-view-controller (MVC) پیروی می کند.
- لاراول یکی از محبوب ترین فریم ورک های PHP پس از Codeigniter است.
همانطور که اشاره شد اگر با Core PHP و Advanced PHP آشنایی دارید، لاراول کار شما را آسان می کند. اگر می خواهید یک وب سایت را از ابتدا توسعه دهید، لاراول موجب صرفه جویی در وقت شما خواهد شد و به کاهش تفکر و برنامه ریزی برای توسعه کل وب سایت از ابتدا کمک می کند همچنین استفاده از لاراول برای طراحی سایت ارزان مناسب نیست. علاوه بر این یک وب سایت ساخته شده در لاراول ایمن است و از چندین حمله وب جلوگیری می کند. نسخه فعلی لاراول 8 است که یک نسخه پایدار بوده و در 8 سپتامبر سال 2020 منتشر شده است.
اولین نفری باشید که نظر می دهد!