معماری اطلاعات برای یک وب سایت


23 مرداد 1401

webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape

وب مهر

2022-08-14T12:00:00+04:30
 معماری اطلاعات برای یک وب سایت

اصطلاح معماری اطلاعات به طبقه بندی، نشانه گذاری و ساختاردهی اطلاعات در زمینه کامپیوتر اشاره دارد. به ویژه در ساخت وب سایت ها نقش مهمی ایفا می کند. برای طراحان وب، این ابتدا شامل نامگذاری هر یک از موضوعات یا محصولات و مرتب سازی آنها در دسته بندی های معنایی است. این دسته ها به نوبه خود اجزای اصلی سلسله مراتب وب سایت هستند. این امر باعث می شود تا کاربران بتوانند مسیر خود را پیدا کنند و اپراتورهای سایت با آنها کار کنند. ساختار سازمان یافته و سلسله مراتب مسطح همچنین تضمین می کند که وب سایت در موتورهای جستجو رتبه خوبی دارد. در این مقاله خواهیم خواند که چه چیزی در معماری اطلاعات وب سایت مهم است؟
تعریف معماری اطلاعات
معماری اطلاعات با طراحی ساختاری وب سایت ها و همچنین برنامه ها و پایگاه های داده سروکار دارد. معماران اطلاعات، اطلاعات موجود در یک وب سایت را به واحدهای معنایی طبقه بندی می کنند که تا حد امکان بصری باشد، به طوری که کاربران بتوانند به راحتی آنها را درک کنند. آنها همچنین صفحه را به صورت سلسله مراتبی طراحی می کنند، به طوری که به توابع، داده ها و کانال های ارتباطی می توان به راحتی دسترسی داشت.

 معماری اطلاعات برای یک وب سایت

 


مهمترین حوزه های معماری اطلاعات یک وب سایت
طراحی ساختاری یک وب سایت یک فرآیند چند مرحله ای است که شامل وظایف مختلفی است. معماری اطلاعات خوب حتی قبل از طراحی وب سایت واقعی شروع می شود.
تحقیق کلیدواژه و تجزیه و تحلیل ارتباط
قبل از طراحی یک وب سایت، مهم است که بدانید کاربران بالقوه به دنبال چه چیزی هستند. با استفاده از ابزار تحقیق کلمه کلیدی، می توانید ارتباط یک اصطلاح معین را برای گروه هدف مربوطه تعیین کنید. حجم جستجوی مطلق و تعداد رقبای که به دنبال کسب رتبه بالا برای آن کلمه کلیدی هستند نیز نقش حیاتی ایفا می کنند. ارتباط با گروه هدف نشان می دهد که آیا کلمه کلیدی با موضوع صفحه مطابقت دارد یا خیر.
حجم جستجوی بالا خبر از ترافیک زیادی را می دهد، اما معمولا با تعداد رقبای به همان اندازه همراه است. هرچه رقابت بیشتر باشد، کلمه کلیدی باید بهتر بهینه شود تا در بالای نتایج موتورهای جستجو قرار گیرد. همچنین می توانید از کلمات کلیدی طولانی تر استفاده کنید. به شرطی که با پیشنهاد خاص شما مطابقت داشته باشند. سپس کلمات کلیدی یافت شده را می توان با توجه به اهمیت و موضوع آنها در دسته های مختلف دسته بندی کرد.
  معماری اطلاعات برای یک وب سایت
مفهوم ناوبری و سلسله مراتب صفحه
طراحان وب با استفاده از گروه‌های موضوعی تحقیق شده، مفهومی را برای سلسله مراتب صفحات از صفحه اصلی، از طریق دسته‌ها و زیرمجموعه‌ها تا صفحات منحصر به فرد محصول یا اطلاعات ایجاد می‌کنند. بهتر است از یک سلسله مراتب صحیح استفاده کنید تا کاربران بتوانند به سرعت راه خود را پیدا کنند و موتورهای جستجو بتوانند صفحات دامنه را در سریع ترین زمان ممکن ثبت کنند.
دسته بندی
با گروه بندی صفحات منفرد در دسته ها و زیرمجموعه ها، کانال های مرتبط با موضوع از دامنه تا کوچکترین ماژول اطلاعات ایجاد می شوند. سلسله مراتب صفحه نیز باید در URL قابل ردیابی باشد. URL خود را به گونه ای طراحی کنید که هم توصیفی و هم ثابت باشد، ایندکس کردن خزنده های موتورهای جستجو و به خاطر سپردن آدرس توسط کاربران آسان تر می شود. در اینجا برنامه ریزی کنید که این پیشنهاد می تواند بعدا به دسته های دیگر گسترش یابد. با نمایش قابل مشاهده مکان فعلی در وب سایت و راهنمایی از طریق دسته ها جهت گیری کاربر را تسهیل می کنید.
همیشه باید حداقل دو راه برای این کار وجود داشته باشد: جستجوی مستقیم برای کاربرانی مناسب است که دقیقا می دانند به دنبال چه اطلاعاتی هستند. مسیر از طریق دسته‌های اصلی ناهمگن با سلسله مراتب مسطح، کاربرانی را که اطلاعات ارائه شده در طول جستجوی خود را به صفحه فردی مورد نظر محدود می‌کنند، تنها با چند کلیک محدود می‌کند. اگر این صفحات یا حتی این دسته‌ها در بیش از یک دسته اصلی قرار گیرند، متخصصان URL خود را ایجاد می‌کنند، اما از تگ Canonical برای سیگنال دادن به موتورهای جستجو استفاده می‌کنند که ورودی اصلی در یک URL متفاوت است. این از مجازات شدن جلوگیری می کند. آنها علاوه بر گروه بندی، متادیتا را برای هر یک از صفحات فرعی ایجاد می کنند، بنابراین می توان آنها را با فیلترهای گروه های کوچکتر دیگر پیدا کرد.
سخن پایانی
امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما دوستان عزیز مفید واقع شده باشد. در صورت راهنمایی بیشتر می توانید با متخصصان ما در شرکت وب مهر تماس بگیرید.

بدون نظر

    اولین نفری باشید که نظر می دهد!

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ستاره دار الزامی است. *