چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)


12 آبان 1399

webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape
webmehr-shape

وب مهر

2021-12-19T12:05:06+03:30
چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)

هر روشی که برای ایجاد تغییرات به هدف بهبود کیفیت و کارایی کد انجام میگیرد، بهینه سازی کد گفته میشود. یک برنامه ممکن است بهینه شود تا اندازه آن کوچکتر شود، حافظه کمتری مصرف کند، با سرعت بیشتری اجرا شود یا عملیات ورودی / خروجی کمتری انجام دهد، زمان پردازنده یا پهنای باند شبکه خود را به حداقل رساند یا از هسته های اضافی به بهترین شکل استفاده می کند. نیازهای اصلی روش های بهینه سازی که باید مطابقت داشته باشند، این است که یک برنامه بهینه سازی شده باید همان خروجی و عوارض جانبی را که نسخه بهینه سازی نشده آن دارد را داشته باشد. هر چند این نیاز ممکن است نادیده گرفته شود که سود حاصل از بهینه سازی، برآورد شده مهمتر از عواقب احتمالی مربوط به ایجاد تغییرات در رفتار برنامه باشد.

بهینه سازی را میتوان به وسیله بهینه سازهای خودکار یا برنامه نویسان انجام داد. بهینه ساز هم میتواند یک ابزار نرم افزاری تخصصی باشد و هم میتواند یک واحد داخلی یک کامپایلر (اصطلاحاً کامپایلر بهینه سازی) باشد. همچنین پردازنده های مدرن می توانند ترتیب اجرای دستورالعمل های کد را بهینه کنند.

اما چگونه یک کارفرما بتواند متوجه شود که کد نویسی سایت و وبسایت او بهینه است؟

شما به عنوان یک کارفرمای سایت نمیتوانید Google را کنترل کنید، اما میتوانید وب سایت خود را کنترل و بهینه کنید. ساخت و طراحی وب سایت توسط یکسری کد ایجاد شده است که توسط یک برنامه نویس حرفه ای نوشته شده است. اگر به کد منبع (source code) سایت نگاه کنید شاید به نظر ترسناک بیاید اما این چنین نیست. این کد به سادگی کدی است که مرورگرهای وب آن را میخوانند تا بتوانند محتوای صفحات یک وب سایت را متوجه شوند. گوگل و سایر موتورهای جستجو کد منبع سایت شما را میخوانند که بتوانند موضوع سایت شما را نیز متوجه شوند.

چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)

تگ عنوان (title tag)

تگ عنوان یکی از مواردی است که باید بسیار به آن توجه کنید و هنگام انتخاب ان فرض کنید آن را به عنوان تبلیغ در بروشور میخواهید بنویسید. هر چه عنوان طبیعی تر باشد و از کلمات کلیدی مناسب تری استفاده شده باشد، کلیک های بیشتری را از سوی کاربران تجربه خواهد کرد و همچنین بیشتر مورد توجه موتورهای جستجو قرار خواهد گرفت. توجه داشته باشید گوگل از طریق تگ عنوان نیز تصمیم گیری نهایی را برای وب سایت شما خواهد گرفت.

توصیف متا (meta description)

یکی دیگر از قسمت های کدنویسی سایت شما میباشد که میتوانید در این قسمت توضیحات و توصیفات بیشتری را راجع به موضوع سایتتان ارائه دهید و این فرصتی است که گوگل در اختیار شما قرار میدهد. شاید این تگ در رتبه سایت شما تاثیری نداشته باشید اما روی میزان کلیک کردن افراد بر روی لینک شما میتواند بسیار موثر باشد.

چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)

تگ H1

این تگ دارای عنوان اصلی یک صفحه میباشد، اولین تگی که کاربران آن را دیده و انتخاب میکنند که وارد سایت شوند یا خیر. شما به عنوان یک کارفرما باید حواستان جمع باشد که چه عنوانی را برای این تگ استفاده میکنید. سعی کنید یک عنوان جذاب انتحاب کنید زیرا گوگل این موارد را مورد توجه قرار میدهد.

لینک های داخلی و انکر تکست

این لینک ها، لینک هایی هستند که میتوانند به هر محتوایی پیوند بخورند و در سئو سایت بسیار موثرند. این محتوا میتواند از دیگر صفحات سایت شما باشد و یا اینکه میتواند پیوند به  دیگر سایت ها نیز باشد. انکر تکست ها صفحات سایت شما را به هم متصل میکنند. این لینک ها بسیار مهم هستند و شما به عنوان کارفرما باید کلمات مناسبی را برای آن ها در نظر بگیرید که مورد توجه موتورهای جستجو قرار بگیرند. توجه داشته باشید لینک های داخلی و انکر تکست ها را در صفحات به صورت طبیعی و قابل استفاده، به کار ببرید.

کدهای دیگری هستند که باید نیز به آن ها توجه شود زیرا در بهینه سازی سایت موثر هستند. اگر شما کارفرمایی هستید که در کدنویسی یک سری مهارت ها را دارید، میتوانید با چک کردن کد منبع سایت خود، از بهینه بودن آن مطمئن شده یا حتی در صورت نیاز آن را بهینه کنید. اما اگر در کدنویسی مهارتی ندارید راه های دیگری در ادامه پیشنهاد خواهد شد برای اینکه مطمئن شوید سایتتان بهینه است.

بهینه سازی بعد از هر نوع طراحی سایت از طراحی سایت فروشگاهی گرفته تا صنعتی و شرکتی و ... بسیار ضروری میباشد زیرا عاملی برای به دست آوردن رتبه گوگل است. یکسری ابزارها هستند که میتوانند در بهینه سازی سایت، به شما کمک کنند. ابزارهای بسیاری وجود دارند که شما باید بسته به نیاز خود آن ها را انتخاب کرده و گزارش های این ابزارها را مطالعه کنید و نیازهای خود را برطرف کنید. متغیرهای بسیاری هستند که میتوانند در نتایج این ابزارها تاثیر بگذارند، به همین دلیل باید اعدادی و ارقامی که ارائه میشوند را تحلیل و ارزیابی کنید طوری که بتوانید میان سرعت و کیفیت تعادل ایجاد کنید. در ادامه دو ابزار GTmetrix و Google Page Speed Insight معرفی خواهند شد. این دو ابزار از معروف ترین ابزارهای آنالیز سایت میباشند. در ادامه درباره چگونه کار کردن آن ها صحبت خواهیم کرد.

  1. ابزار GTmetrix

برای اینکه به عنوان کارفرما بتوانید سرعت سایت خود را بررسی کنید، GTmetrix میتواند بهترین ابزار برای شما باشد. این ابزر یکسری اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهد و علاوه بر آن، زمانی که صرف بارگذاری سایت میشود و نیز حجم سایت را به شما میدهد. جالب است بدانید این ابزار امتیاز سایت شما را بر اساس  دو معیار Page speed (گوگل) و Yslow (یاهو) تعیین میکند. سپس لیستی از آیتم ها به شما داده میشود که همراه با یکسری جزئیات میباشند. این جرئیات شامل امتیاز هر آیتم میباشد و اینکه هر کدام از این آیتم ها چه اندازه در سرعت سایت شما موثر هستند.

اما چگونه این ابزار سایت شما را آنالیز میکند؟

برای استفاده از این ابزار کافیست وارد سایت آن شوید سپس آدرس سایت خود را در نوار بالایی تایپ کنید و سپس گزینه Analyze را انتخاب کنید.

چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)

بعد از اینکه GTmetrix سایت شما را بر اساس معیارهای خود بررسی کرد، گزارشی به شکل زیر به شما ارائه میدهد.

چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)

  1. ابزار Google Page Speed

این ابزار متعلق به گوگل میباشد. سرعت بارگذاری یک سایت بسیار مهم است و زمانی که کاربر وارد سایت شما میشود باید تمام محتوا با سرعت خوبی لود شوند. در غیر این صورت امتیاز کمی به سایت شما تعلق خواهد گرفت. این ابزار سرعت شما شما را بر روی دسکتاپ و موبایل به صورت جداگانه بررسی میکند و همچنین برای هرکدام امتیازات جداگانه ای را نیز در نظر میگیرد. این ابزار گزارشی را در اختیارتان قرار میدهد که شامل یکسری آیتم میباشد. هرکدام که دارای مشکل بود را میتوانید ببینید و اطلاعاتی را درباره آن ها به دست آورید.

شیوه آنالیز کردن سایت با ابزار Google Page Speed

برای استفاده از این ابزار باید وارد این سایت شوید و سپس آدرس سایت خود را در نوار بالایی وارد کرده و بعد روی گزینه Analyze کلیک میکنید.

چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)

در گزارش زیر میبینید که تمام موارد سایت شما با تمام جزئیات نمایش داده شده است و شما میتوانید قسمت هایی را که نیاز به بهینه سازی دارد را مشاهده کرده و اقدام به بهینه سازی آن ها کنید.

چگونه مطمئن شویم کد ما بهینه است؟(از دید کارفرما)

بعد از طراحی سایت، شما به عنوان کارفرمای سایت بسیار در مقابل پیشرفت سایت خود مسئول هستید و باید آن را همیشه مورد بررسی و آنالیز قرار دهید. در این مقاله به دو روش اشاره شد. روشی که از طریق کد منبع میتوانید سایت و اجزای آن را چک کنید و به بهینه سازی آن کمک کنید و روشی که از طریق ابزارها میتوانید از بهینه سازی سایت خود مطمئن شده و اگر در قسمت هایی سایت شما دارای ضعفی بود این ابزارها میتوانند تا حدی به شما در بهینه سازی سایتتان کمک کنند. همانطور که اشاره شد یکی از تاثیرات مهم بهینه سازی، افزایش سرعت سایت میباشد که بعد از طراحی سایت امری ضروری تلقی میشود. اگر میتوانید هزینه کمتری برای ایجاد و طراحی سایت خود کنید، میتوانید طراحی سایت ارزان را در نظر داشته باشید.

دریافت مشاوره و استعلام

image

بدون نظر

    اولین نفری باشید که نظر می دهد!

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ستاره دار الزامی است. *