انتخاب یک تکنولوژی برای فرانت اند به نیازهای خاص پروژه و طراحی سایت مورد نظر بستگی دارد، زیرا هرکدام از چهارچوب ها و تکنولوژی های آن ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. شما باید جنبه های مختلفی را در نظر بگیرید از جمله فوت پرینت آن ها، عملکرد، قابلیت استفاده مجدد و پشتیبانی جامعه. با دانستن اینکه همیشه همگام بودن با روند کار چقدر دشوار است، در ادامه نمونه هایی از بهترین و سریع ترین تکنولوژی ها فرانت اند معرفی شده است.
-
تکنولوژی React
چه شما یک مبتدی باشید و چه یک توسعه دهنده با تجربه، مطمئنا نام React را شنیده اید. این تکنولوژی توسط توسعه دهندگان فیسبوک ساخته شده است که اولین هدف آن ها کارامدتر کردن کدشان است. در حال حاضر React یکی از چهارچوب های برجسته فرانت اند و سریع ترین تکنولوژی آن میباشد. این تکنولوژی به طرز عجبیی روند ساخت UI های غنی و تعاملی برای برنامه های وب را بسیار ساده میکند.
آنچه عالی است این است که به وسیله جامعه ای از توسعه دهندگان در سرتاسر جهان پشتیبانی میشود. علاوه بر این، این فریم ورک برای تازه واردان کاملا کاربرپسند است. راهنماها برای کنار آمدن با هر مشکلی که در حین یادگیری اتفاق می افتد، کمک می کنند. بنابراین شما میتوانید اصول React را در چند ساعت یاد بگیرید و با مستندات دقیق در جنبه های پیشرفته آن تسلط پیدا کنید. توسعه دهندگان به این تکنولوژی به خاطر ویژگی هایش بسیار علاقه دارند. این خصوصیات شامل:
- معماری مبتنی بر مولفه ها (component)
- یک استایل زیبا از برنامه نویسی و دیدگاه های اعلامی که به تولید یک کد شفاف و قابل نگهداری کمک می کند.
- دارای عملکرد سریع ناشی از اتصال داده های یک طرفه که باعث می شود دستکاری با DOM مجازی سریعتر انجام شود.
- رسیدگی موثر به رویداد
- JSX - یک ترکیب (syntax) نشانه گذاری است که نوشتن مولفه ها (component) را بدون پیچیدگی ادامه می دهد.
- تصویب و رواج دادن یک الگوی عملکردی که توسعه را آسان کرده و مدیریت ایالات برنامه را قابل پیش بینی تر می کند.
- ایجاد تاثیر مثبت روی سئو سایت. ( SEO-friendliness)
-
تکنولوژی Vue
Vue علی رغم اینکه یک فریم ورک جوان است، هر ماه بیشتر مورد توجه جامعه توسعه دهندگان قرار می گیرد. Vue به تدریج توسط توسعه دهندگان نرم افزار پذیرفته شده و با توجه به ایالت JS 2018 ، حدود 50 درصد از پاسخ دهندگان مایل هستند این چهارچوب را یاد بگیرند.
Vueعمدتا به دلیل یادگیری راحت و پیچیدگی کم که به لطف آن ساخت و طراحی سایت ها به زمان کمی نیاز دارد، قدردانی می شود. این تکنولوژی مولفه ها (component) را به حالت واکنشی در می آورد، به این معنی که هر تغییری که روی شی (object) اعمال شود، در HTML ارائه شده در یک فلش قابل مشاهده است. خبر خوب برای توسعه دهندگان React و Angular: تغییر کاربری به Vue آسان است زیرا مفاهیم هر دو چهارچوب را به اشتراک می گذارد. نقاط قوت دیگر این تکنولوژی عبارت اند از:
- یک ساختار مولفه گرا که کدهای قابل استفاده مجدد را در یک محفظه نگه میدارد، انعطاف پذیری میدهد و مقیاس گذاری آسان را تضمین میکند.
- مکانیزم های واکنشی که به هماهنگی کامل شی حالت (state object) همراه با نمایش و DOM کمک می کند.
- دارای راه حل هایی برای توسعه UI گوشی همراه
- اندازه کوچک چهارچوب. فقط با سرعت 18-21 کیلوبایت ارسال می شود.
- به ساده نگه داشتن ساختار یک پروژه کمک میکند.
- ادغام آسان در برنامه های JavaScript.
در کل اگر به دنبال یک چهارچوب سبک و پیشرو هستید که شروع کار با آن آسان باشد، Vue یک گزینه عالی است که میتوانید آن را امتحان کنید.
-
تکنولوژی Angular
Angular یک پلتفرم منبع باز برای ایجاد رابط های کاربری است. این تکنولوژی برای پروژه های بزرگ در مقیاس سازمانی ضروری است و رتبه بالایی میان فریم ورک های فرانت اند دارد. در ابتدا توسط مهندسان گوگل در سال 2009 توسعه پیدا کرد و به نام AngularJS شناخته شد. بعدا در سال 2016 این فریم ورک بازنویسی شد و متناسب با نیازهای توسعه وب مدرن، شروع به کار کرد.
نسخه فعلی Angular 7.0 است. این تکنولوژی بخشی از MEAN stack میباشد که که چهار ستون اصلی توسعه نرم افزار را پوشش می دهد: MongoDB، Express، Angular و Node.js. اما باید توجه داشت که این پلتفرم برای ساخت برنامه های طولانی مدت پیچیده نسبت به SPAs مناسب تر است زیرا به یادگیری سریعی نیاز دارد.
در درون Angular، TypeScript است. زبانی که کد را برای ادامه دادن، آسان میکند زیرا یک سیستم تایپ و بررسی تایپ قابل اعتماد ارائه میدهد. از آنجا که TypeScript از طریق مرورگرها بطور مستقل اپدیت میشود، شما نیازی نیست به مرورگر اعتماد کنید و میتوانید از تمام ویژگی های این زبان استفاده کنید. در کنار این چهارچوب، توسعه دهندگان از ابزارهایی مانند RxJS برای کنترل کردن داده های ناهمگام و Angular CLI برای ایجاد آسان پروژه ها، اشکال زدایی و استقرار استفاده می کنند. خصوصیات منحصر به فرد Angular شامل:
- معماری مبتنی بر مولفه ها (Component) که MVC را یاداوری میکند اما باعث استفاده مجدد از اجزای سازنده می شود، کد را کپسوله می کند و آن را پربار خواهد کرد.
- اتصال داده دو طرفه که مدل را با نما (view) هماهنگ کرده و نیاز به نوشتن کد بیش از حد را برطرف می کند.
- تزریق وابستگی سلسله مراتبی اجزا را قابل استفاده مجدد و نگهداری آن ها را آسان میکند.
- عملکرد آن سریع است. با این حال این بسیار بستگی به کیفیت کد دارد.
- دارای نحو (syntax) الگویی است که برای خواندن و نوشتن راحت است.
- دارای اجزایی که آزمایش واحد آسان را تضمین می کنند.
- دارای جامعه ای فعال و بزرگ است.
- مناسب برای توسعه تکراری.
در کل اگر شما در حال ساخت یک سیستم پیچیده هستید اما برای ایجاد رابط کاربر با تغییر سریع چندان مناسب نیست، Angular یک تکنولوژی فرانت اند عالی برای پروژه شما است. و مورد آخر اینکه بهتر است از تکنولوژی های React و Vue استفاده کنید که وزن کمتری دارند و منحنی یادگیری آن راحت تر است.
-
تکنولوژی Ionic 2
Ionic 2 نه تنها برای توسعه پلت فرم های برنامه های گوشی همراه در نظر گرفته شده است بلکه ابزاری عالی برای توسعه front-end نیز محسوب میشود. توسعه دهنگان Ionic، میتوانند برنامه های بومی (native) و بهینه سازی شده در وب را ایجاد کنند. از جمله مزیت های این تکنولوژی عبارت اند از:
- منبع باز و رایگان
- پشتیبانی خوب جامعه از جمله در Slack و StackOverflow
- یک کد پایه برای همه پلتفرم ها
- دارای دسترسی زیاد پلاگین ها
- کد شده در Angular
-
تکنولوژی CodePen
CodePen یک محیط توسعه وب برای طراحان و توسعه دهندگان فرانت اند میباشد. توسعه به وسیله آن سریع تر و روان است. امکان طراحی وب سایت و ساخت موارد آزمایشی را فراهم می کند. این تکنولوژی یکی از برترین ابزارهای توسعه فرانت اند محسوب می شود. خصوصیات آن:
- Codepen ساخت مولفه هایی (components) را جهت استفاده در جاهای دیگر، ارائه می دهد.
- دارای برخی از ویژگی های جالب برای نوشتن سریعتر CSS است.
- امکان نمایش (view) زنده و همگام سازی (sync) زنده را فراهم می کند.
- ویژگی Prefill API امکان اضافه کردن لینک ها و صفحات آزمایشی (Demo) را بدون نیاز به نوشتن کد فراهم میکند.
مطمئنا روند انتخاب کردن یک چهارچوب بسیار مشکل و چالش برانگیز است. زمانی که چند فریم ورک را با هم مقایسه میکنید، شما نیاز دارید که متوجه شوید منحنی یادگیری چقدر شیب دار یا ملایم است، هسته اکوسیستم آن چیست، چه نوع عملکردی را ارائه می دهد و موارد دیگر. تمام کتابخانه ها و فیریم ورک هایی که معرفی شده اند، فرصت های ایجاد برنامه های برجسته UI- first را گسترش می دهند. حالا نوبت شماست که تصمیم بگیرید کدام یک برای پروژه شما عالی است. برای طراحی سایت در هر حرفهای مانند طراحی سایت فروشگاهی، شرکتی و ... باید فریم ورکی توسط شرکت انتخاب گردد که با نیازها و هدف سایت همخوانی داشته باشد. در صورت بودجه کم، شرکت به شما طراحی سایت ارزان را نیز پیشنهاد داده و توضیحات لازم را به شما خواهد داد.
اولین نفری باشید که نظر می دهد!