برای شروع یک ساختمان 10 طبقه را در نظر بگیرید. برای رفتن از طبقه 1 به طبقه 10 هم میتوانید از راه پله ها استفاده کنید، هم میتوانید از آسانسور استفاده کنید. مطمئنا برای رفتن به طبقه مورد نظر تک تک طبقه ها را نخواهید گشت و به وسیله آسانسور به طبقه مورد نظرتان خواهید رفت. میتوان گفت لینک سازی داخلی همان آسانسور است که در هر صفحه ای قرار دارد و کاربران را به سمت موضوعات مرتبط راهنمایی میکند.
قبل از اینکه محتوای شما توسط گوگل رتبه بندی شود به لینک احتیاج دارد. زمانی که محتوای شما دارای لینک داخلی باشد، گوگل ان را به عنوان یک محتوای ارزشمند میشناسد. علاوه بر این کاربران میتوانند با کلیک بر روی این لینک ها به موضوعات مرتبط در سایت شما منتقل شوند. زمانی که صفحات شما دارای لینک داخلی باشد باعث میشود یکسری صفحات با موضوعات مرتبط به هم متصل شده و نیز مشخص میکنند که کدام صفحات برای شما مهم تر هستند. بنابراین استفاده درست و مناسب از لینک سازی داخلی میتواند سئوی شما را تقویت کند.
لینک سازی داخلی چیست؟
لینک های داخلی مانند پیوندی میان یک صفحه با صفحه دیگر میباشند که دارای موضوعات مرتبط هستند. هم کاربران و هم موتورهای جستجو از طریق این لینک ها برای یافتن محتواهای وبسایت شما استفاده میکنند. لینک هایی که داخل متن قرار میگیرند که به ان ها لینک های داخلی زمینه ای ( contextual) گفته میشود. این لینک ها محتواهای جالب و مرتبط را به کاربران شما نشان خواهند داد. همچنین این لینک ها به موتورهای جستجو نشان میدهند که کدام مطالب مرتبط هستند و ارزش آن مطالب را مشخص میکنند. هرچه وبسایت شما با توجه به محتوایی که دارد دارای لینک های مهم بیشتری باشد، از نظر موتورهای جستجو نیز مهم تلقی خواهد شد. در نتیجه لینک های داخلی خوب برای SEO شما بسیار مهم هستند.
تفاوت لینک های داخلی و لینک های خارجی
لینک های داخلی، صفحات و پست های داخل وبسایت شما را به هم متصل میکند ولی لینک های خارجی، صفحات وبسایت شما را به وبسایت های دیگر متصل خواهد کرد. در این مقاله درباره اهمیت لینک های داخلی و تاثیر آن روی سئو صحبت خواهد شد.
چرا لینک ها برای گوگل بسیار مهم و ارزشمند هستند؟
گوگل لینک ها را برای یافتن محتواها و نیز رتبه بندی آن ها در وبسایتتان دنبال میکند. بسته به محتوای شما اگر مقاله تان دارای لینک های زیادی باشد، برای گوگل نشان دهنده این است که این مقاله ای مهم و با ارزش است. شما از طریق این پیوندهای داخلی بازدیدکنندگان و جستجوگرهای گوگل را به مهمترین صفحات خود هدایت خواهید کرد.
رابطه میان محتواهای وبسایت شما
گوگل با استفاده از رباتی به نام Google bot وبسایت ها را می خزد. این ربات ها وارد وبسایت ها شده و پیوندها را دنبال میکنند و با دنبال کردن آن ها رابطه میان صفحات مختلف، پست ها و سایر مطالب را مشخص میکنند. به این ترتیب گوگل متوجه میشود که کدام صفحات در وبسایتتان موضوعات مرتبط و مشابهی را پوشش میدهند.
ارزش لینک ها
معمولا صفحه اصلی یک وبسایت لینک های با ارزش را داراست زیرا بیشترین بک لینک را دریافت میکند. گوگل ارزش یک لینک در صفحه اصلی را بین تمام لینک های همان صفحه تقسیم میکند. بنابراین زمانی که پست های جدید در وبلاگ شما قرار میگیرد، لینک های با ارزش را دریافت کرده و اگر این لینک ها از صفحه اصلی وبسایت باشند گوگل سریعتر متوجه آن ها خواهد شد. زمانی که یک پست لینک های با ارزش بیشتری را دریافت میکند ارزش بیشتری نیز دارد زیرا از نظر گوگل، سایتی که بیشترین لینک را داشته باشد با ارزش تر از سایر وبسایت ها است در نتیجه رتبه سایتتان ارتقا پیدا خواهد کرد.
تنظیم استراتژی لینک های داخلی
این موضوع برای سئو سایت شما بسیار اهمیت دارد که استراژی پیوندهای داخلی به طور منظم ارزیابی شود و توسعه پیدا کند. با اضافه کردن پیوندهای داخلی مناسب، اطمینان حاصل می کنید که Google ارتباط و رابطه میان صفحات و ارزش صفحات را درک می کند. برای تنظیم این استراژی موارد مختلفی باید در نظر گرفته شود و تمام این ها بستگی به سایت و اهداف شما بستگی دارد.
مهمترین محتواها را مشخص و تعیین کنید.
اول از هرچیزی باید ساختار ایده ال وبسایت خود را مشخص کنید که این موضوع در سئو سایت بسیار مهم است. مطالب باید نسبت به میزان ارزششان در کدام بخش های وبسایت قرار خواهند گرفت. سپس باید مشخص کنید که مهمترین محتواهای شما کدام هستند؛ محتواهایی که میدانید افراد هنگام جستجوی موضوع یا محصولات، این محتواها را جستجو خواهند کرد. برای این که به گوگل بفهمانید این بخش از محتوا بسیار مهم است باید به آن پیوندهای زیادی را بزنید. برای لینک سازی داخلی به دو تکنیک نیاز دارید:
- تکنیک مرزبندی در محتوا بسیار مهم است زیرا زمانی که سایت شما دارای دسته بندی باشد و لینکی به ان ها داده نشده باشد و همه در صفحه اصلی باشد تمام ان ها با یک ارزش یکسان توسط گوگل دیده خواهند شد در صورتیکه هرکدام از این دسته بندی ها دارای اولویت و ارزش های متفاوت برای شما میباشند. این لینک سازی از طریق این تکنیک برای گروهی از صفحات است که دارای ارتباط موضوعی میباشند. این تکنیک مزیت های مهمی نیز دارد از جمله برای کاربران دسترسی راحتی فراهم میکنند، ربات های گوگل ارتباط موضوعی بین صفحات وبسایت را بهتر درک میکنند و صفحات مهم سایت دارای اعتبار بیشتری پیدا خواهند کرد.
- استفاده از انکر تکست ها (Anchor text) میتواند به عنوان عاملی باشد که گوگل در رتبه بندی جستجو از آن استفاده میکند. کلمات و کاراکترهایی که داخل متن هستند و به سایتی دیگر لینک میشوند را انکر تکست میگویند. این انکرتکست ها قسمتی از لینک هستند که توسط کاربران دیده میشوند. توجه داشته باشید که از یک انکرتکست برای دو صفحه متفاوت استفاده نکنید.
به مرور زمان ممکن است صفحاتی به سایت شما اضافه یا حتی حذف شوند. این تغییرات ممکن است روی لینک های موجود در سایت تاثیراتی گذاشته و آن ها را دچار مشکلاتی کنند. این اشکالات باید در اولین فرصت شناسایی و حل شوند. برخی از این مشکلات را که رایج هستند شامل:
-
لینک داخلی شکسته ( internal broken links)
لینک داخلی شکسته مانند اسانسوری در یک ساختمان است که دچار مشکل شده است که و در طبقه مورد نظر توقف نمیکند یا اینکه در طبقه می ایستد که هیچ اتاقی نیست. لینک های داخلی شکسته، لینک هایی هستند که کاربر با کلیک کردن روی ان ها به صفحه ای بدون محتوا وارد خواهد شد و با صفحه ای با خطای 404 روبرو خواهد شد. دلایلی که باعث میشود لینک های شکسته ایجاد شوند:
- ادرس قبلی سایت را عوض کردید و زمانی که کاربر به آن لینک وارد میشود به صفحه بدون محتوا وارد خواهد شد. شما باید این لینک ها را شناسایی کرده و به آدرس جدید آن ها را ویرایش کنید.
- زمانیکه صفحه ای از سایت را حذف کرده و جایگزینی برای ان قرار نداده اید در نتیجه کاربر با صفحه 404 روبرو خواهد شد. شما باید با ریدایرکت 301 آدرس حذف شده را به صفحه ای که دارای ارتباط موضوعی است، ریدایرکت کنید.
-
لینک داخلی به صفحه ریدایرکت شده
زمانیکه صفحه ای را با 301 ریدایرکت میکنید برای اینکه ربات های گوگل سردرگم نشوند، باید تمام لینک هایی که از صفحات دیگر به این صفحه لینک شده اند را ویرایش کنید. برای حل این مشکل باید تمام لینک های موجود از صفحات دیگر را آپدیت کرده و مستقیم به ادرس جدید ریدایرکت شده لینک کنید.
-
لینک سازی های زیاد به صفحاتی که از اهمیت کمتری برخوردار هستند.
این کار باعث میشود که سایتتان رتبه پایینی را به دست آورد. شما باید وقت و هزینه ای که برای لینک سازی برای صفحات کم اهمیت صرف میکنید را صرف صفحات مهم و با اولویت بالاتر در سایت خود کنید.
-
صفحات مهم با لینک های زیاد
این مورد باعث میشود که از ارزش و اعتبار سایت کم کند مخصوصا اگر این لینک ها و صفحات از نظر موضوعی بهم مرتبط نباشند زیرا لینک سازی بیش از حد و بدون هدف به سایر صفحات باعث میشود حتی روی درک گوگل از مفهوم و موضوع صفحه تاثیر منفی میگذارد.
-
صفحاتی که فاقد لینک هستند
این صفحات از نظر گوگل غیر منطقی است و این صفحات را Orphan page مینامد. حتی اگر محتوای شما با ارزش باشد ولی هیچ لینکی را در ان به کار نبرده باشید، گوگل هیچ ارزشی به سایت شما نمیدهد و ممکن است توسط گوگل ایندکس نشود.
بعد از طراحی سایت نکات متفاوتی است که باید رعایت شوند به همین دلیل قبل از هرکاری باید شرکت طراحی وب سایت خود را خیلی دقیق انتخاب کنید که تمام موارد مورد نیاز را مدنظر بگیرند. طراحی سایت جزئی از اقداماتی است که این روزها بسیاری از افراد برای کسب و کار آنلاین به سمت آن کشیده میشوند و خیلی از افراد نیز برای آموزش طراحی سایت قدم برمیدارند. سئو سایت از موارد مهمی است که بعد از طراحی سایت حرف اول را میزند. شما باید با توجه به سایتی که طراحی کردید مثلا طراحی سایت فروشگاهی، محتوای مرتبط با آن را تولید کرده و در سایت قرار دهید، همچنین با یک مشاوره سئو نیز مشورت نمایید. اگر میخواهید یک طراح سایت شوید خوب است که در هر روشی از طراحی سایت تجربه کسب کنید که بتوانید سایتهای متفاوت را طراحی کنید بعنوان مثال یک نفر سفارش طراحی سایت ارزان را میدهد و دیگری اختصاصی.
برای سئو سایت سعی کنید تمام صفحات سایت شما مخصوصا صفحات مهم دارای لینک های داخلی باشند و اگر میبینید صفحه ای وجود دارد که دارای ارزش نیست، حذف کردن ان بهتر از این است که هیچ لینکی از موضوعات مرتبط به ان داده نشود. لینک سازی داخلی ممکن است بخش کوچکی از یک سایت را در برگیرد اما همین بخش های کوچک میتوانند در مسیر بهینه سازی وبسایت بسیار نقش مهمی را ایفا کنند. یک استراتژی سئو به تمام بخش ها چه کوچک چه بزرگ نیاز دارد و توجه نکردن به هرکدام از این بخش ها ممکن است به شکست سئو ختم شود. توجه کردن به لینک های داخلی میتواند جز همین بخش ها باشد که باید مهم تلقی شود.
اولین نفری باشید که نظر می دهد!